2014. szeptember 7., vasárnap

Ballabás Sándor Dániel: Csoda (Téma: Csoda)

A színpadon egy autó áll egy utcalámpa alatt egy kihalt, egyik oldalán parkos utcán. Balról zaj, kiabálás hallatszik, aztán egy lány rohan be a színre. A lányt három fiú kíséri. A lány ruhája, haja, sminkje csapzott, és annyira részeg, hogy járni is alig tud az olcsó magassarkújában. A fiúk menőnek szánt diszkóviseletben vannak, kicsit józanabbak mint a lány. Egyikük, Dezső egy átlátszó és egy barna folyadékkal félig-meddig teli üveg nyakát markolássza. A fiúk közül ő ázott el a legjobban. Időnként belekortyol valamelyik üvegbe, változó, mikor melyikbe. A lány elterül az autó mellett. A két józanabb fiú, Bence és Cirill lehajol mellé.
LÁNY:           Hopszi. (nevetgél)
BENCE:         Megütötted magad?
LÁNY:           Aha. Gondolom. A fenekemet, asszem. Vagy a térdem. Hihi.
A lány kacérnak szánt pillantással megkapaszkodik Bence karjában és megpróbál fölkelni, de csak feltérdeplésig jut a mozdulat, utána megtántorodik, és Bence tartja meg. A lány feje szembekerül Bence csípőjével. Bence beletúr a lány hajába, simogatja.
Dezső odanyújtja a barna italt
DEZSŐ:         Adjatok neki érzésetlenítőt.
CIRILL:         Ne azt! A másik az övé.
LÁNY:           Jöhet minden!Azt hiszitek nem bírom?
Dezső odanyújtja  Cirillnek az átlátszó folyadékot, aki Bence segítségével szétnyitja a lány állkapcsát, közben puszilgatják, majd pár nagy nyeletet belediktálnak. A lány nem ellenkezik, de az ital egy része így sem a szájába folyik. A lány miután elhúzzák az üveget a szájától Bence kezét kezdi el nyalogatni. Cirill visszaadja az üveget Dezsőnek.
BENCE:         Ó, Zita, Zita!
LÁNY:           Mmmmhmhm.
CIRILL:         Mennyi ideje lehet?
BENCE:         Nemtom. A cucc nagyja már benne van.
Dezső felemeli az átlátszó üveget, az szinte üres. Dezső lecsavarja a kupakot, megszagolja, aztán a szájához emelné, de Cirill tarkón vágja.
CIRILL:         A faszt csinálsz már?
BENCE:         Bele ne igyál, baszki a koktélba!
LÁNY:           Koktél! Koktél! Akarom! Adjátok ide!
A lány megpróbál az üvegért kapni, de nem éri el.
BENCE:         Faszom, ez nem bírja ki hozzátokig.
LÁNY:           (inkább csak magának) Itt forduljatok balra, mindjárt hazaérünk.
CIRILL:         Majd visszük.
BENCE:         Majd te viszed.
CIRILL:         Jó ez itt is.
Megfogják a lányt, és felemelik a kocsi motorházára. Elkezdik csókolgatni a nyakát, felhúzzák a hasáról a pólót és a hasát, mellét fogdossák, sokféleképpen zaklatják. Egyik kezükkel közben a lányt fogják, de nagyon nem kell, mert az nem ellenkezik igazából. Dezső közben megissza az átlátszó folyadékot, majd az üres üveget a kocsi mögé hajítja. Utána öntudatlanul tántorog a kocsi és a többiek mellett.
LÁNY:           Ott vagyunk már?
BENCE:         Ott, ott, nyugi.
CIRILL:         Már csak föl kell kísérnünk a lépcsőn.
LÁNY:           Akkor jó. (szünet) Tudjátok a kapu...?
CIRILL:         (tolja le a nadrágját, közben a lány fülébe súgja) Már bent vagyunk, ne aggódjál.
LÁNY:           Nem aggódom.
Dezső az egyik széles kilengés után nem tudja visszanyerni az egyensúlyát, és eldől, rá a kocsira, aminek megszólal a riasztója. Bence és Cirill összerezzen, és a lány is mintha éberebbé válna az alóla szóló zaj miatt, de annyira részeg, hogy nem tud fölkelni. Dezső próbál föltápászkodni, vérzik a feje. Bence és Cirill hosszú és heves káromkodásba törnek ki, amit nincs kedvem kitalálni, majd a színészek leimprózzák. Egyikük belerúg Dezsőbe, aki visszaesik a földre, majd újra megpróbál fölkelni. A riasztó nem akar elállni. Cirill körbenéz az utcán, aztán megüti Bence vállát, és elindul futva az egyik irányba. Bence odanéz, ahová Cirill nézett, majd ő is követi.
DEZSŐ:         Hé, várjatok!
Még négykézláb elindul ő is Bence és Cirill után, bukdácsol, de sikerül levonszolnia magát a színről. A lány a harsogó riasztós autó motorháztetején elkezd hortyogni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése