2015. november 24., kedd

Rébb Terézia: Háló (Téma: Háló)

Egy luxuslakás nappaliját látjuk, elől nagy, piros ülő garnitúrával, háttérben bárpulttal, bárszékekkel. Szemben a bejárat, körben több ajtó látható. Csöngetnek. Billy, a menő televíziós műsorvezető kilép az egyik ajtón, eközben karcsúsított ingét a nadrágjába tűri, sliccét felhúzza, haját öt ujjal végigsimítja. A bejárati ajtó előtt megáll, csábos mosolyra rendezi arcvonásait, és kinyitja az ajtót. Az ajtóban Mijory, ambiciózus, fiatal színésznő.

MIJORY: Hello Bill! Csak nem én érkeztem elsőként? 
BILLY: Hello baby! ... Mira? Nem-nem. Mary? ... De tudom már: Mijory!
Mijory: Talált, süllyedt. Kedves Bill, úgy emlékszem 7 órára szólt a meghívás, remélem jól értettem a múltkor ott az ügynökségen, mert annyi minden kavarog a fejemben mostanában! Tudod, munkát keresek.
Billy: Semmi gond, kedvesem! Fáradj beljebb! A többiek nyolcra ígérték. Felteszek valami jó zenét! Ok? Egy italt?
Mijory: Vodkát kérek naranccsal.  Mit eszünk ma este? Bocs, egy kissé éhes vagyok, egész nap castingokra járkáltam.
Billy: Na és, összejött valami jó ajánlat?

Mijory: Nem igazán. Pont emiatt szeretném a segítségedet kérni. Neked ismerősöd a fél város.
Billy: Hát igen, ismerek néhány befolyásos személyt a filmszakmában is.
Mijory: Nem látok itt semmi ehetőt. Bocsáss meg, de kopog a szemem az éhségtől! (Nevetve) Diétás party lesz. Legalább egy tálca mini-szendvicset hozathattál volna. 
Billy: Epret?  Mogyorót?  A hidegtálak és a sütik is nyolcra érkeznek majd. Én sosem sietem el a dolgokat. Táncolunk?
Mijory: Egy kis epret kérek. (A férfi tálat nyújt feléje.) Táncolni, csak mi ketten?
Billy: Igen. Miért, nem egy partyra csípted így ki magad? (Kitölti az italt, a bárpultnál szöszmötöl.) Ne aggódj, elküldtem a házvezetőnőmet ma estére! Inkább örülj, mert van egy órád csak velem, amíg megérkezik a többi vendégem! Akkor ugyanis szétszednek majd. Itt az italod. Ne aprózd el szivi, hajtsd fel, pont ennyi kell az ellazuláshoz! Úgy, jól van baby, belevaló kislány vagy!
Mijory: Fura mellékíze van ennek a narancsnak. Biztos, hogy nem 100% - os.
Billy: Gyere mozogjunk egy kicsit! (Táncolnak.) Mondták már neked, hogy emlékeztetsz Jannifer Anistonra? Az arcéled pont olyan nemes, olyan görögös, a szád meg érzékibb, mint Angelina Jolié…
Mijory: Jaj, Bill! Olyan furán érzem magam!
Billy: … és a tested is legalább olyan jó, mint Jannyé volt fénykorában: első osztályú, finom,  hús. (A lány megtántorodik, a férfi az orra alatt dünnyög.) Igyekezz kicsim, mert nyolcra mondtam, annak a dögös kis újságírótanoncnak!
Mijory: Ne, ne! ... Mit akarsz? … A lábam, nem bírok …  (Ájultan Billy karkaiba dől)
Billy: Semmi rosszat nem akarok drágám! Billy apó csak ül itthon, türelmesen várja a csengetést, és házhoz jönnek az árva legyecskék, az eltévedt poszméhek, és a többre vágyó kis katicák is. Házhoz jönnek, hogy segítsek nekik, hogy kiemeljem őket a porból, és én kiemelem őket. (Felemeli a lányt, és az ülő garnitúrához cipeli.) A nappaliban leszünk te  ennivalóan édes, szédült , kis pillangó. A háló sajnos éppen foglalt

Vége

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése