Földi Nóra

"Mindig is érdekelt az írás és mindig is arra vágytam, hogy egyszer valaki a fejében átélje/lássa ugyanazt a történetet, amit én álmodtam meg. Mindehhez persze rengeteg gyakorlás és kitartás társul, amiből nekem nem túl sok jutott vagy csak egyszerűen valahol nagyon mélyen elbújt bennem. Szóval nagyjából az az életcélom, hogy a szorgalmat és a kitartást megtaláljam (magamban). Emellett teljesen érthetetlen módon a Szent István Egyetem békéscsabai gazdasági karán tanulok, ahol nagyjából sosem találkozom olyan témával, ami visszavezethető lenne az irodalomra vagy az írásra, mindez szomorú, mert sokkal inkább érdekelne, mint a makroökonómia.

Érdekes, de valahogy a színház mindig is távol állt az ízlésvilágomtól, ám ennek ellenére mégis próbálkozom minidrámák írásával. Valóban csak próbálkozások, de néha jól esik szabadjára engednem a gondolataimat és a megterhelő körítések nélkül csak a lényegre törő párbeszédeket leírni. Eddigi „drámáim” során igyekeztem két szereplőre kivetíteni egyetlen ember önmagával való vívódását. Egyes egyéni problémákat megpróbálok kívülről is meghatározni, hogy egyszerűbb legyen a döntés vagy az esetleges megoldás.

2014-ben két gimnáziumi barátommal hirtelen felindulásból létrehoztunk egy online magazint, a Bájolót, amely azóta a mindennapunk részévé vált és igyekszünk egy kicsit színesíteni a világot vele/magunkkal.

Amit még fontosnak tartok magamról, hogy borzasztóan nagy szerelmese vagyok a zenének, a filmeknek és a sorozatoknak. Meghatározzák a mindennapjaimat, sőt még engem is formálnak."

Drámák a Tékában: