Rólunk

A DrámaTéka Drámaműhely 2014 júniusában jött létre azzal a céllal, hogy egy közösségbe tömörítse a fiatal drámaírókat, lehetőséget kínáljon nekik a szakmai továbbfejlődésre, valamint publikálási lehetőséget biztosítson akár a Műhely oldalán, akár pályázati úton.

A csoport jelenleg több mint negyvenöt főt számlál (a tagok közel fele aktív, tehát havonta minimum egy jelenetet publikál nálunk), van, aki hosszú évek óta foglalkozik drámaírással, és van olyan is, aki nálunk készül megírni az első jeleneteit. E tekintetben igyekszünk mindkét „tábornak” megfelelni, és olyan közösséget létrehozni, ami mindenki számára hasznos.

Törekszünk a szakmaiságra, de nem iskolás módon tanítjuk a drámaírást. Különböző, kizárólag a csoportunk számára írt segédanyagokat szerkesztünk, továbbá egymást véleményezve fejlődünk. Inkább működünk írói közösségként, amibe mindenki egyformán tesz bele, mint tanműhelyként. Fontosnak tartjuk, hogy a Tékán belül mindenki jól érezze magát és szívesen vegyen részt a közös munkában.

Rengeteget írunk, stílusgyakorlatokat, kisebb-nagyobb jeleneteket. Aktív kapcsolatokat ápolunk magyarországi és határon túli társulatokkal, akik számára szintén írunk egy- vagy kétfelvonásos darabokat.

Az oldalon található stílusgyakorlatok azok a kis gyakorlófeladatok, amin keresztül a szerzőink „kísérletezhetnek” mozgásokkal, karakterekkel, jelenetszerkesztéssel stb.

Csatlakozni az év bármely napján lehet, de évente kétszer (februárban és októberben) tagtoborzást tartunk. Kapcsolatfelvételre az „Írj nekünk” fülnél, illetve Facebookon vagy e-mail-ben (dramateka [kukac] gmail [pont] com) keresztül van lehetőség.

Várunk mindenkit sok szeretettel!


Hajrá Téka!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése