Vass Antónia

"Évek óta írok drámákat. Először talán 13 éves koromban szippantott be ez a világ, körülbelül akkor, amikor szilárd elhatározássá vált bennem, hogy színésznő akarok lenni. Persze, ezek halvány kis próbálkozások voltak csupán, de már akkor is nagyban gondolkodtam. Így történt meg, hogy 16 évesen jelentkeztem a Madách Színház musical pályázatára, amit aztán annak rendje és módja szerint elbuktam. De nem adtam fel, rengeteget próbálkoztam, többféle stílust kipróbáltam, mígnem 2014-ben elkezdődött valami, ami talán szintugrás volt, nem tudom.

Szóval 2014-ben különdíjas lettem a Csehov színpadi adaptációs pályázaton és nem sokkal utána második helyezést értem el egy bohózat író pályázaton. Valahol a kettő között ötlött belém - két írótársammal egyetemben -, hogy hol vannak azok a tehetséges írók, akik ezekre a pályázatokra jelentkeznek? Miért nincs egy szakmai fórum nekünk, írni vágyó fiataloknak. Így lett a Téka, és így vagyok benne én.

Hazugság lenne azt állítani, hogy a drámaírás prioritást élvez minden előtt, hiszen azóta hivatalosan is színész lettem, szereztem egy kommunikációs diplomát, és tanulok tovább és tovább. De az írás fontos, lételem, mint a levegő.

Igyekszem jó csapatvezető lenni, igyekszem szakmailag fejlődni, és tanulni a csapattársaktól, magamtól és magamról."


Drámák a Tékában: